del cetino gold award 2019
DE NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETICION (NYIOOC)

 

del cetino gold award 2019 Picual

 

del cetino gold award 2019
DE NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETICION (NYIOOC)

 
del cetino gold award 2019 Arbequina
 

del cetino gold awardDE NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETICION (NYIOOC) EN BETEKENIS VAN DE ‘GOLDEN AWARD’ voor de DEL CETINO OLIJFOLIE.

De internationale competitie in New York beoordeelt de kwaliteit van olijfolie en is de grootste en belangrijkste in zijn soort.
Link

Het wordt georganiseerd door OLIVE OIL TIMES, een toonaangevend Amerikaans tijdschrift, gespecialiseerd in de wereld van de olijfolie (vergelijkbaar met b.v. Wine Spectator).
Link

In het zog van de toenemende wereldwijde aandacht voor olijfolie zijn er een groeiend aantal lokale, nationale en internationale competities ontstaan.

De NYOOIC vormt in deze ‘wildgroei’ de onbetwiste internationale referentie voor ernst, kwaliteit en stabiliteit.
Link

2017 is de vijfde editie van deze wedstrijd, met producenten uit 27 landen en een totaal van 910 deelnemers. De beoordeling gebeurt door een jury van 15 gerenommeerde professionele proevers, afkomstig uit Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigde Staten, Japan, Griekeland, Australië, Chili, Turkije en Tunesië:
Link

Het doel is om tussen de participerende olijfoliën diegene te selecteren die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Omwille van o.a. de verschillende productiezones (noordelijk en zuidelijk halfrond), de productiewijzen (ecologisch of integraal), verschillende variëteiten (mono variëteiten en blends) en de verschillende smaakintensiteiten (‘delicate’, ‘medium’ en ‘robust’), worden verschillende categorieën onderscheiden.

Tussen de gelauwerde producenten wordt nog een onderscheid gemaakt tussen de ‘best in class’, ‘golden award’ en ‘silver award’. De beoordeling is dus in de eerste plaats een appreciatie van de topkwaliteit van het product.
(www.bestoliveoils.com)

Samen met tien andere producenten behaalde de DEL CETINO Picual de hoogste onderscheiding in zijn categorie (PICUAL, MEDIUM): namelijk de ‘Golden Award’. De winnende producenten zullen worden voorgesteld in een boek met als titel: ‘the Best Olive Oils of the World’ en zal wereldwijd worden verspreid.

De hoge onderscheiding en de internationale waardering van Del Cetino is zeer uitzonderlijk en belangrijk. Niet louter omdat er in Spanje veel Picual olie geproduceerd wordt en dus de interne concurrentie zeer groot is, maar ook omdat tot dusver de hoofdprijzen steeds naar gerenommeerde en prestigieuze producenten is gegaan. Met andere woorden, we mogen terecht fier zijn!

 

del cetino gold award

 

DEL CETINO AUTHENTIEKE OLIJFOLIE.
GEEF HET VERLEDEN TERUG AAN JE GERECHTEN.
3 KEER PUUR NATUUR UIT SPANJE:

 • Arbequina

  del-cetino-arbequina

  De olie van de sterrenchefs, met een zachte smaak met een duidelijk uitgesproken aroma.

  Perfect voor vis op de grill, op verse sla of in een lekkere puree ter vervanging van boter.

  Kenmerken

  De Arbequina-olijf is ovaal van vorm en klein. De oogstperiode begint in onze streek vanaf eind september. Kenmerkend is het hoog gehalte aan linolzuur. Deze is ligt aan de basis van de typische densiteit en fruitigheid van de olie. Bovendien krijgt deze olie hierdoor een typisch ‘boterachtig’-karakter.

  Tegelijkertijd maakt het de olie gevoeliger voor oxidatie waardoor de houdbaarheid minder lang is dan andere variëteiten. Dus zeker niet opsparen maar van genieten!

  De olie wordt het best koud gebruikt omdat de aromatische substanties zeer volatiel zijn.

  Verpakking

  25cl
  50cl
  3L
  Luxedoos (3x25cl of 1x50cl)

 • Picual

  del-cetino-picual

  Een vrolijke olie met een fruitige smaak en de intense geur van vers gemaaid gras. Perfect bruikbaar voor warme en koude bereidingen!  Kenmerken

  De Picual-olijf heeft een gemiddelde grootte en weegt ongeveer 3.2 gr. Typisch is het kleine puntje (el pico) aan de onderkant van de olijf. Oogsten kan vanaf half oktober.

  De olie bevat een zeer hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en slechts een zeer beperkt percentage linolzuur.

  De olie heeft zeer veel body, is zeer fruitig en zacht van smaak. Dit maakt ze zowel geschikt voor het bakken als voor salades of een verfrissende gazpacho.  Verpakking

  25cl
  50cl
  3L
  Luxedoos (3x25cl of 1x50cl)

 • Verdial

  del-cetino-02

  Deze kruidige olie van deze groene “verde” olijven heeft een licht bittere smaak en maakt van elke salade een zuiders feest.

   

  Kenmerken

  De Verdial-olijf is rond van vorm en weegt ongeveer 5.7 gr. Het is een lokale variëteit uit de provincie Huelva (uiterste westen van Andalusië). De ideale oogstperiode vangt aan vanaf eind november.

  Kenmerkend aan de vrucht is de hardere schil een hoger gehalte aan linolzuur.

  Ze wordt meestal verwerkt als tafelolijf. Wij persen ze nu tot een verrassende olie die de Spaanse kenners en Chefs met verstomming slaat: zacht, zeer fruitig en met een licht bittere toets. Perfect voor zowel warme als koude gerechten.

  Verpakking

  25cl
  50cl
  3L
  Luxedoos (3x25cl of 1x50cl)