Awards Del Cetino Olijfolie

del cetino gold award 2019
DE NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETICION (NYIOOC)

 

del cetino gold award 2019 Picual

 

del cetino gold award 2019
DE NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETICION (NYIOOC)

 
del cetino gold award 2019 Arbequina
 

del cetino gold awardDE NEW YORK INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETICION (NYIOOC) EN BETEKENIS VAN DE ‘GOLDEN AWARD’ voor de DEL CETINO OLIJFOLIE.

De internationale competitie in New York beoordeelt de kwaliteit van olijfolie en is de grootste en belangrijkste in zijn soort.
Link

Het wordt georganiseerd door OLIVE OIL TIMES, een toonaangevend Amerikaans tijdschrift, gespecialiseerd in de wereld van de olijfolie (vergelijkbaar met b.v. Wine Spectator).
Link

In het zog van de toenemende wereldwijde aandacht voor olijfolie zijn er een groeiend aantal lokale, nationale en internationale competities ontstaan.

De NYOOIC vormt in deze ‘wildgroei’ de onbetwiste internationale referentie voor ernst, kwaliteit en stabiliteit.
Link

2017 is de vijfde editie van deze wedstrijd, met producenten uit 27 landen en een totaal van 910 deelnemers. De beoordeling gebeurt door een jury van 15 gerenommeerde professionele proevers, afkomstig uit Frankrijk, Italië, Spanje, Verenigde Staten, Japan, Griekeland, Australië, Chili, Turkije en Tunesië:
Link

Het doel is om tussen de participerende olijfoliën diegene te selecteren die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Omwille van o.a. de verschillende productiezones (noordelijk en zuidelijk halfrond), de productiewijzen (ecologisch of integraal), verschillende variëteiten (mono variëteiten en blends) en de verschillende smaakintensiteiten (‘delicate’, ‘medium’ en ‘robust’), worden verschillende categorieën onderscheiden.

Tussen de gelauwerde producenten wordt nog een onderscheid gemaakt tussen de ‘best in class’, ‘golden award’ en ‘silver award’. De beoordeling is dus in de eerste plaats een appreciatie van de topkwaliteit van het product.
(www.bestoliveoils.com)

Samen met tien andere producenten behaalde de DEL CETINO Picual de hoogste onderscheiding in zijn categorie (PICUAL, MEDIUM): namelijk de ‘Golden Award’. De winnende producenten zullen worden voorgesteld in een boek met als titel: ‘the Best Olive Oils of the World’ en zal wereldwijd worden verspreid.

De hoge onderscheiding en de internationale waardering van Del Cetino is zeer uitzonderlijk en belangrijk. Niet louter omdat er in Spanje veel Picual olie geproduceerd wordt en dus de interne concurrentie zeer groot is, maar ook omdat tot dusver de hoofdprijzen steeds naar gerenommeerde en prestigieuze producenten is gegaan. Met andere woorden, we mogen terecht fier zijn!

 

del cetino gold award